Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία γιόρτασε την160η επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα με κάθε επισημότητα 

Newsroom

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία γιόρτασε στις 18 & 19 Μαΐου την160η επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα με κάθε επισημότητα και με τη συμμετοχή εκατοντάδων Επτανησίων και Φίλων των Νησιών του Ιονίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα :  

1. Το ΣΑΒΒΑΤΟ 18/5  και ώρα  11.00. α)Πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό ΝαόΑθηνών με τη συμμετοχή της Πολιτικής & Πολιτειακής Ηγεσίας της Χώρας ,χοροστατούντος του  Επισκόπου Ταλαντίου κ. Επιφανίου , με τη συμμετοχή του  Επιτελάρχη της Προέδρου της  Ελληνικής Δημοκρατίας ,του εκπροσώπου της Βουλής των Ελλήνων ,άλλων εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας , εκπροσώπων φορέων πολιτισμού και άλλων σωματείων  όπως μελών και φίλων της Συνομοσπονδίας.

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΚΚΥΛΙΑ ΕΠΕ

β) .Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και παρουσίαση Παραδοσιακών χορών, από τα χορευτικά συγκροτήματα της Ένωσης Ζακυνθίων «Ο Αγ. Διονύσιος» και 

του Κυθηραικού Συνδέσμου Αθηνών

2.   ΚΥΡΙΑΚΗ 19/5 ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» ,πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση , με τη    συμμετοχή της Πολιτικής και Πολιτειακής Ηγεσίας της Χώρας και της γενέτειρας ,μελών από τα Επτανησιακά και από άλλα Σωματεία και λοιπούς φορείς πολιτισμού της Αττικής , α) ο Πρόεδρος της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, β) Ο Υποστράτηγος έ. α, Νικόλαος Κουρκουμέλης  δόκτωρ  Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας, γ)  Ακολούθησε  Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα, 

  – Από τον πιανίστα Διονύσιο Τουρκάκη και τη Σοπράνο Μαρία Στεφανή

 – Από τα Συγκροτήματα των χορωδιών που εκπροσωπούσαν τους Συλλόγους α) Ένωση Απανταχού Ιθακησίων β) Σύλλογος Λευκαδίων Αττικής «Η ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ» γ) Ομοσπονδία Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής δ) Σύλλογος «ΕΥΓΕΡΟΣ» Φαρακλάδων  Κεφαλονιάς.

– Από τα χορευτικά Συγκροτήματα που εκπροσωπούσαν την Ένωση Ζακυνθίων «Ο Αγ. Διονύσιος » και 

τον Κυθηραικό Σύνδεσμο Αθηνών.

Στην αίθουσα κυριάρχησε συγκινητικό πατριωτικό συναίσθημα που επισφραγίστηκε από το άκουσμα του Εθνικού μας Ύμνου που όλες μαζί οι χορωδίες απέδωσαν επι σκηνής και συνόδευσαν οι προσκεκλημένοι υπό τους ήχους του πιάνου που ο κ. Δ. Τουρκάκης με μοναδική μαεστρία χειρίστηκε.

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία,

Συγχαίρει ,όλους όσους εργάστηκαν για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, περισσότερο δε τους συντελεστές πραγματοποίησης αυτής ,που κατέθεσαν τον νου και την καρδιά τους για το άριστο αποτέλεσμα. 

Ευχαριστεί ιδιαιτέρως τα μέλη, τους φίλους και όσους παρευρέθηκαν δηλώνοντας τα πατριωτικά τους συναισθήματα σε μια τέτοια εκδήλωση ιστορικής μνήμης για τη γενέτειρα.

Επίσης ευχαριστεί τον χορηγό Ηχητικής Κάλυψης στο  Σύνταγμα κ. Παναγιώτη Κομνηνό από την εταιρεία Porfyra Audio στα Κύθηρα.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια ,με καλύτερη κάθε φορά επιτυχία του εορτασμού αυτής της επετείου, προσθέτοντας κάθε χρόνο ,νέο λαμπρό κρίκο στην αλυσίδα που θα μεγαλώνει κατά την πάροδο του χρόνου ,θυμίζοντας το χθες και δείχνοντας τη νέα προσπάθεια για ένα πιο ανθρώπινο  αύριο.

                                                          ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Advertismentspot_img
Advertismentspot_img
Advertismentspot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ