Έκθεση και παρουσίαση ακαδημαϊκής έρευνας από το North Carolina State University στο Ιόνιο Κέντρο[εικόνες]

Newsroom

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΩΚΑ

Την Δευτέρα 10 Ιουνίου,στο Ιόνιο Κέντρο τεχνών και πολιτισμού διεξήχθη έκθεση παρουσίαση ακαδημαϊκής έρευνας από τους φοιτητές του North Carolina State University.

Η έκθεση παρουσίαση της ακαδημαϊκής έρευνας και των εννοιολογικών προσεγγίσεων αποσκοπεί στη απόδοση μιας ψηφιακής εμπειρίας των Μυκηναϊκών Ταφικών μνημείων στα Μαζαρακάτα.

Οι φοιτητές μοιράστηκαν μαζί μας σκίτσα του ερευνώμενου τόπου , ευρήματα έρευνας από τα υπάρχοντα αρχεία , συνομιλίες με ντόπιους ιστορικούς και ιδέες για το πώς η ιστορία και η πολιτιστική σημασία της θα μπορούσαν να παραδοθούν στο ευρύτερο κοινό.

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΚΚΥΛΙΑ ΕΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Το ‘’Design, Culture and Representation’’ είναι ένα εκτός έδρας ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών, που εισάγει φοιτητές από το North Carolina State University στον τρόπο με τον οποίο η Ιστορία, ο Πολιτισμός και η Κοινότητα εκπροσωπούνται στο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον. Συνδιαλεγόμενοι με τον χώρο της Μυκηναϊκής Ταφής στα Μαζαρακάτα, σαρώνουν και τεκμηριώνουν τον χώρο, για να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό μοντέλο για τη συντήρηση και ανάδειξη του μνημείου, ερευνώντας πώς η ιστορία, ο πολιτισμός, το τελετουργικό και η αρχειοθέτηση έχουν επηρεάσει τον χώρο και την αναπαράστασή του. Οι φοιτητές συμμετέχουν ενεργά στην έρευνα, την παρουσίαση των ευρημάτων, την ανάπτυξη του περιεχομένου και την οπτική και αισθητική ψηφιακή αναπαράσταση αυτού του σημαντικού αρχαιολογικού μνημείου.

Advertismentspot_img
Advertismentspot_img
Advertismentspot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ