Ισθμός: Μάζεψαν τη γέφυρα σε 48 ώρες – Πότε θα είναι έτοιμη η καινούρια

Newsroom

Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκε η καθαίρεση της γέφυρας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στον Ισθμό, μετά το ατύχημα με το βυτιοφόρο.

Εντός 48 ωρών ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση της γέφυρας στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, που κρίθηκε επικίνδυνη μετά την ανατροπή, έκρηξη και ανάφλεξη του βυτιοφόρου που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής, 7 Ιουνίου 2024, στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου.

Η απόφαση για την κατεδάφισή της επήλθε έπειτα από αυτοψία της πολιτικής ηγεσίας και κλιμακίου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και της παραχωρησιούχου εταιρείας, που μετέβησαν άμεσα στο σημείο, ενώ δρομολογήθηκαν και ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Μετά την ολική καθαίρεση του κατεστραμμένου τμήματος της γέφυρας, το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, παραδόθηκε στην κυκλοφορίαμια λωρίδα του κλάδου προς Ισθμό της Ολυμπίας Οδού και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης. Η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας στον κλάδο θα ολοκληρωθεί έως νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, 10 Ιουνίου.

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΚΚΥΛΙΑ ΕΠΕ

Πότε θα φτιαχτεί η νέα γέφυρα

Την ολοκλήρωση της καθαίρεσης θα ακολουθήσουν οι διοικητικές διαδικασίες, προκειμένου να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η αποκατάστασή της. Πρόκειται για μία παρέμβαση για την αντιμετώπιση ενός εκτάκτου συμβάντος που ολοκληρώθηκε σε χρόνο – ρεκόρ.

Το επόμενο διάστημα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την κατασκευή της νέας γέφυρας. Το αρμόδιο υπουργείο και η εταιρεία που θα αναλάβει την επανακατασκευή θα συζητήσουν για το επόμενο βήμα, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.

Αρχικά, πρέπει να γίνει η μελέτη και στη συνέχεια θα μπουν τα συνεργεία. Το πότε θα είναι έτοιμη η νέα γέφυρα στην παλαιά εθνική οδό δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

Πηγή:https://www.gocar.gr

Advertismentspot_img
Advertismentspot_img
Advertismentspot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ