Η πέτρινη καλύβα 200 ετών στα Μακρυώτικα Πυλάρου.Εκεί που ανακαλύπτεις την ομορφιά της απλότητας και ερωτεύεσαι τη ζωή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΚΟΝΕΣ :ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Η απλότητα είναι αυτό που αναζητούσα πάντα,και από μικρός με χαρακτήριζε μια αδυναμία στο κομψό,το μοναδικό το ιδιαίτερο,και όσο περνούσαν τα χρόνια άρχισα να ανακαλύπτω πως υπάρχει μια ομορφιά στην απλότητα της ζωής,ή ίσως να συνειδητοποίησα για ακόμη μια φορά ότι δεν συμφωνώ με τη λογική του κόσμου.Συμπεραίνοντας,καταλήγουμε να ζητάμε και να επιθυμούμε πολλά,περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε και στο τέλος τα θεωρούμε περιττά.

Τις προάλλες βρέθηκα στα Μακρυώτικα Πυλάρου,και θαύμασα μια ανακαινισμένη παραδοσιακή Κεφαλλονίτικη πέτρινη καλύβα που οι ιδιοκτήτες της την μετέτρεψαν σε ένα όμορφο κατάλυμα.

Η ιστορία της καλύβας ξεκινάει 200 χρόνια πρίν,όταν τότε κατασκευάστηκε για τις ανάγκες αποθήκευσης,της εποχής και το ένα δωμάτιο χρησιμοποιούνταν ώς δεξαμενή αποθήκευσης νερού.

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΚΚΥΛΙΑ ΕΠΕ

Σε αυτή την καλύβα γεννήθηκε τον προηγούμενο αιώνα ο τότε δήμαρχος Πυλάρου Θεοδωράτος πρόγονος του σημερινού ιδιοκτήτη Γεράσιμου Δίπλα.Η κάλυβα υπέστη ζημιές στο σεισμό του 1953,που με κόπο οι ιδιοκτήτες τις αποκατέστησαν,και το 1980 αποφάσισαν την μετατροπή της σε τουριστική κατοίκια,που ήταν μια από τις πρώτες που κατασκευάστηκαν στην περιοχή της Πυλάρου

Μετά την ολοκλήρωση των βασικών δομικών επισκευών και συντήρησης του κτίσματος, που ο στόχος ήταν να μην αλλάξουν την βασική δομή και εξωτερική εικόνα της κάλυβας,ασχολήθηκαν με το εσωτερικό που πρόσθεσαν τα άκρως απαραίτητα.Το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν αυτή η υπέροχη κατοικία που γίνεται πόλος έλξης για τους τουρίστες ,που θέλουν να βιώσουν την διαμονή τους σε μια απλή καλύβα,μέσα σε ένα περιβάλλον απλότητας και φυσικής ομορφιάς.

Η πέτρα φάλαρης τα πέτρινα παγκάκια, οι γούρνες, οι τοίχοι και οι πλάκες είναι ζωντανές υπενθυμίσεις της αρχικής της μορφής,και όσοι διαμένουν απολαμβάνουν την ηρεμία του εσωτερικού και η αυλή του, που περιβάλλεται από ελαιόδενδρα και περνάρια,και κάνει το κατάλυμα έναν πραγματικά ιδιωτικό χώρο για να χαλαρώσετε.

Διατηρώντας τη βασική αρχιτεκτονική προσέγγιση και χρήση και με μεγάλη προσοχή στη αναγέννηση του,αυτό το παλιό αγροτικό κτίριο περιλαμβάνει το σύνθημα “το λιγότερο είναι περισσότερο”.

Όλα αθροίζονται καθώς βλέπετε τον ήλιο να ανατέλλει από το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας μπροστά σας,ή άν σας αρέσει ο έναστρος ουρανός θα βιώσετε μια βαθιά αναζωογονητική εμπειρία καθώς ο ουρανός πάνω και γύρω σας είναι όλος δικός σας για να τον εξερευνήσετε, εγγυημένα μηδενική φωτορύπανση.

Μπορεί εξωτερικά να μοιάζει με πέτρινη καλύβα, αλλά αυτό το σπίτι κρύβει ένα εσωτερικό που σε εντυπωσιάζει με την απλότητα του.
Το κλειδί εισόδου στην καλύβα παραμένει το ίδιο εδώ και 100 χρόνια.
Ο ιδιοκτήτης Γεράσιμος Δίπλας
Η παλιά δεξαμενή αποθήκευσης βρόχινου νερού μετατράπηκε σε υπνοδωμάτιο.
Το κεντρικό καθιστικό εντυπωσιάζει με την απλότητα του.
Η πέτρα φάλαρης τα πέτρινα παγκάκια, οι γούρνες, οι τοίχοι και οι πλάκες είναι ζωντανές υπενθυμίσεις της αρχικής της μορφής,και όσοι διαμένουν απολαμβάνουν την ηρεμία στην αυλή του, που περιβάλλεται από ελαιόδενδρα και περνάρια και κάνει το κατάλυμα έναν πραγματικά ιδιωτικό χώρο για να χαλαρώσετε.
Advertismentspot_img
Advertismentspot_img
Advertismentspot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ