ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Ανοικτή Επιστολή λίγο πριν την κάλπη

Newsroom

Αξιότιμε/η φίλε και φίλη, συμπολίτη και συμπολίτισσα,

βρισκόμαστε ξανά μια ανάσα από την κάλπη, στις 9 Ιουνίου θα ψηφίσουμε για τους εκπροσώπους μας στην Ευρωβουλή. Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιλέχθηκαν για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία των κομμάτων από εμάς, από τους συμπολίτες μας, από τους φίλους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι για οποίο είμαστε περήφανοι και αισιοδοξούμε ότι φέρει ένα καλό αποτέλεσμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα μια φορά απέδειξε το πολιτικό του κύρος και το ισχυρό ιδεολογικό του πρόσημο, σταθεροποιώντας τη θέση του ως πρωταγωνίστρια δύναμη της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αλλά και ως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ελληνικό κόμμα με βιώσιμη εναλλακτική στρατηγική και σχέδιο για την Ελλάδα και την Ευρώπη.  Ένα σχέδιο εξυφασμένο από τους επιφανείς επιστήμονες και τεχνοκράτες των δεξαμενών σκέψης που συγκάλεσε ως πρώτη του ενέργεια ο Πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης, ολοκληρωμένο και μεγαλόπνοο, για την απεμπλοκή της χώρας μας από την υποταγή, την ανομία, την ακρίβεια, τις ανισότητες, την κατάλυση των δικαιωμάτων, τη διαφθορά και τον πόλεμο.

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΚΚΥΛΙΑ ΕΠΕ

Υπερήφανα σας παρουσιάζουμε του στόχους μας για την Ευρώπη που ταυτόχρονα είναι στόχοι και για την ελληνική Κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη δική σας ενίσχυση, συμβολή και ψήφο θα διεκδικήσει:

• ΆΜΕΣΗ ΕΙΡΗΝΕΥΣΗ και κατάπαυση του πυρός σε Ουκρανία και Γάζα, με απόσυρση στρατευμάτων και στις δύο περιοχές, Εφαρμογή διπλωματικών λύσεων σύμφωνα με τις θέσεις του ΟΗΕ και δίκαιη λύση διζωνικής – δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο.

• ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ για να μην επιστρέψει η λιτότητα, με ισχυρό κοινοτικό προϋπολογισμό, κατάργηση φορολογικών παραδείσων, έκτακτο φόρο στους πλούσιους και φορολόγηση υπερκερδών των εταιριών ενέργειας, δημιουργία ταμείου για την κοινωνική στέγη και διοχέτευση μέρους των στρατιωτικών δαπανών σε δημόσιες επενδύσεις.

• ΔΙΚΑΙΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ με αύξηση δημοσίων επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, βιώσιμες μεταφορές, δημόσιο έλεγχο νερού και ενέργειας, επανασχεδιασμό της κοινής αγροτικής πολιτικής.

• ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ με εργασιακά δικαιώματα, ενσωματώνοντας των ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων στην ευρωπαϊκή συνθήκη με αύξηση μισθών πάνω από τον ευρωπαϊκό πληθωρισμό και κατοχύρωση συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

• ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού με πλήρη ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα και τις μειονότητες. Καθολική φροντίδα σε ανήλικους και τρίτη ηλικία, δημιουργία ευρωπαϊκού δημοσίου φαρμακευτικού πυλώνα, αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία”, ισότιμη εργασία για τα δύο φύλα, σαφής ευρωπαϊκή οδηγία για νόμιμες και ασφαλείς αμβλώσεις και νομική καταπολέμηση της ρητορικής του μίσους ενάντια στην κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

• ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΧΩΡΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ με ίση πρόσβαση στο διαδίκτυο με ταυτόχρονη ψηφιακή εκπαίδευση για όλους τους πολίτες της ΕΕ. Ποινικοποίηση των κακόβουλων πράξεων μέσω δικτύου και αυστηρή προστασία προσωπικών δεδομένων. Απαγόρευση της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης για ανάπτυξη οπλικών συστημάτων και συστημάτων μαζικής παρακολούθησης πολιτών.

• ΝΕΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, αναλογική κατανομή προσφύγων στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ με νόμιμες διόδους μετανάστευσης και συμβολή της ΕΕ στην ειρήνη και την ανάπτυξη στις περιοχές προέλευσης των προσφύγων ώστε να αρχίσει να εξαλείφεται το φαινόμενο μετατόπισης πληθυσμών.

• Συμβάλλουμε σε μία αντιφασιστική – αντιρατσιστική Ευρώπη με την απαίτηση πλήρους εφαρμογής της απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ με ταυτόχρονο κάλεσμα οικοδόμησης ενός ευρωπαϊκού μετώπου προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στο φασισμό και την άκρα δεξιά, που ξανασηκώνουν κεφάλι.

Η ψήφος σου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημαίνει δημοκρατική, κοινωνική και πράσινη Ευρώπη – Ευρώπη της ειρήνης και της αλληλεγγύης. 

Σημαίνει νίκη της ελπίδας απέναντι στον φόβο και ισχυρή προοδευτική φωνή της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο. Σου δίνουμε το χέρι μας για να βαδίσουμε μαζί αυτόν τον δρόμο. Εμπιστεύσου μας, για μια καλύτερη ζωή!

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Advertismentspot_img
Advertismentspot_img
Advertismentspot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ