ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ.: ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Newsroom

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις δηλώσεις της πρώην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Ρόδης Κράτσα η οποία συμμετέχει στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περί μείωσης των Περιφερειών στη χώρα μας από 13 σε 8.

Είναι προφανές, ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πιστή στο δόγμα της συγκέντρωσης των εξουσιών και του επιτελικού κράτους, επιδιώκει ναι μειώσει τους δευτεροβάθμιους Ο.Τ.Α. σε λιγότερους από αυτούς που προβλέφθηκαν με το Ν. 3852/2010 – Πρόγραμμα Καλλικράτης.

Σε περίπτωση δε υλοποίησης αυτής της διάσπασης στη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τότε η Κέρκυρα και η Λευκάδα θα ενταχθούν διοικητικά στην Ήπειρο και η Ζάκυνθος με τη Κεφαλονιά & την Ιθάκη στη Πελοπόννησο.

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΚΚΥΛΙΑ ΕΠΕ

Σε μια ευνομούμενη χώρα, η νησιωτικότητα θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Με κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο να προωθείται η περιφερειακή ανάπτυξη, η ενίσχυση των τοπικών οικονομιών, η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η άρση των γεωγραφικών ανισοτήτων.

Αντιθέτως, για ακόμα μια φορά αγνοείται η κοινή ιστορική παράδοση της Επτανήσου Πολιτείας ήδη από το 18ο αιώνα, οι κοινές ανάγκες των κατοίκων των νησιών μας, η κοινή προοπτική ανάπτυξης των νησιών μας, παρά τις αστοχίες των μέχρι και σήμερα διατελεσάντων Περιφερειακών Αρχών.

Αναμένουμε δε με ενδιαφέρον, τη τοποθέτηση επί του θέματος του νέου Υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Στέφανου Γκίκα καθώς και των λοιπών Βουλευτών της Ν.Δ. στα Ιόνια Νησιά αλλά και τις τοποθετήσεις των Περιφερειακών Παρατάξεων, δοθέντος ότι μέχρι σήμερα μόνο η Παράταξη “Μένουμε Ιόνιο” με επικεφαλής τη Μαρία Δρυ καταδίκασε τις ανωτέρω δηλώσεις της κ. Κράτσα, που αποκαλύπτουν τις κυβερνητικές προθέσεις.

Νομαρχιακές Επιτροπές ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ.

Κέρκυρας

Ζακύνθου

Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Λευκάδας

Advertismentspot_img
Advertismentspot_img
Advertismentspot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ