Δημοτικό Στάδιο Ιθάκης: Μεγάλη καθυστέρηση των έργων ανακατασκευής από την Περιφέρεια[εικόνες&video]

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΙΝΤΕΟ:ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Τον Οκτώβριο του 2021 η Ιθάκη χτυπήθηκε από την πρωτοφανή κακοκαιρία “Μπάλλος” κατά τη διάρκεια της οποίας εκδηλώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμύρες στην παραλιακή ζώνη και αρκετές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις στην πρωτεύουσα του νησιού το Βαθύ.
Η πρωτοφανής θεομηνία τότε προκάλεσε την καταστροφή του χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Ιθάκης ,το οποίο κρίθηκε εντελώς ακατάλληλο για χρήση καθώς οι τεράστιοι όγκοι νερού που είχαν πέσει εκείνη την ημέρα το είχαν μετατρέψει σε μια απέραντη λίμνη καταστρέφοντας τον αγωνιστικό χώρο.

Στις 28 Ιουλίου 2023 υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της ΠΙΝ – Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης, του Δήμου Αργοστολίου, του Δήμου Ιθάκης, του Δήμου Ληξουρίου και της ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την υλοποίηση σημαντικών έργων στις αθλητικές υποδοχές των νησιών μας. Η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση των έργων συνολικού ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ αφορά τα εξής έργα: Αντικατάσταση του υφιστάμενου συνθετικού τάπητα στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής», Γήπεδο ποδοσφαίρου 8χ8 στα Ομαλά, Αντικατάσταση του υφιστάμενου συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Φαρακλάτων, Εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα γήπεδο Βαθέως Ιθάκης και Αντικατάσταση του ξύλινου δαπέδου παρκέ στο κλειστό Γυμναστήριο Ληξουρίου.Τα έργα στο Δημοτικό Στάδιο Ιθάκης αφορούν εκτός από τη βελτίωση, συντήρηση και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο κεντρικό γήπεδο θα γίνει τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα στο γήπεδο 5Χ5 αλλά και προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τις εξαγγελίες για ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου και μέχρι και σήμερα το γήπεδο παραμένει σε τραγική και επικίνδυνη κατάσταση αναγκάζοντας την ομάδα του Α.Ο ΠΡΟΟΔΟΣ να χρησιμοποιεί μέρος του αγωνιστικού χώρου για προπόνηση της αντρικής ομάδας αλλά και των Ακαδημιών,ρισκάροντας την σωματική τους ακεραιότητα.

Ταξιδέψαμε στην Ιθάκη και συναντήσαμε τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού του Δήμου Ιθάκης όπου μας μίλησε για την σημερινή καταστάση του Δημοτικού Σταδίου Ιθάκης.

Ακούστε τον.

Παναγής Δόριζας Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Ιθάκης

Η νεολαία της Ιθάκης έχει ανάγκη τον μοναδικό αθλητικό χώρο που υπάρχει στο νησί,και προσπαθώντας να βρούμε που οφείλεται η καθυστέρηση επικοινωνήσαμε με την κα. Εύη Τατούλη Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και μας ενημέρωσε ότι μέσα στην επομένη εβδομάδα θα γίνει η δημοπράτηση του έργου ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος απένταξης ,και στο επόμενο τρίμηνο να προχωρήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης ενός τόσου σημαντικού έργου για την νεολαία της Ιθάκης.

Θέλουμε να επισημάνουμε στον νέο Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλονιάς& Ιθάκης κ.Σωτήρη Κουρή να βοηθήσει στην προσπάθεια υλοποίησης του έργου σύντομα ώστε η νεολαία της Ιθάκης να αποκτήσει σύγχρονες υποδομές.

ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΘΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ