Δήμος Ιθάκης:Υπογράφτηκε η σύμβαση ενός σημαντικού έργου αναβάθμισης του συστήματος ύδρευσης

Newsroom

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ-ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ» ΜΕ 1.800.089,04 Ευρώ

Υπογράφτηκε από τους Δημάρχους Ιθάκης, κ. Διονύσιο Στανίτσα και Αργοστολίου, κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο και τους νόμιμους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία:«ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», η Σύμβαση για την προμήθεια του έργου με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ-ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ». 

Ο Προϋπολογισμός του έργου είναι 1.451.685,00 € (χωρίς Φ.Π.Α.) και η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, αφού με την αναβάθμιση-εκσυγχρονισμό των Η/Μ εγκαταστάσεων των γεωτρήσεων και των προωθητικών συγκροτημάτων, θα δημιουργηθεί Δίκτυο Τηλεμετρίας, ώστε να εφαρμοσθεί ο Έλεγχος Διαρροών, ο Τηλεέλεγχος-Τηλεχειρισµός και η αυτοματοποίησή τους.  Ταυτόχρονα, με την εγκατάσταση εξοπλισμού οργάνων μέτρησης παροχής, πίεσης και στάθμης στις Η/Μ εγκαταστάσεις, δεξαμενές, αντλιοστάσια, γεωτρήσεις θα επιτυγχάνεται:

• Άμεση  παρουσίαση των υδατικών αποθεμάτων.

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΚΚΥΛΙΑ ΕΠΕ

• Παρακολούθηση ποιότητας πόσιμου ύδατος.

• Έλεγχος των στοιχείων λειτουργίας (πχ ενεργειακές καταναλώσεις, ώρες λειτουργίας, στατιστικά στοιχεία κ.λπ.), των ζωτικών στοιχείων του δικτύου, όπως τα αντλιοστάσια και οι δεξαμενές.

Η πράξη αυτή, συμβάλλει στην αντιμετώπιση των διαρροών και στην βελτιστοποίηση λειτουργίας του υδροδοτικού δικτύου, δίνοντας έμφαση, στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο. Με τη χρήση και λειτουργία συστήματος SCADA, οι υποδομές του Δήμου Ιθάκης ενισχύονται και εκσυγχρονίζονται, με υψηλού επιπέδου μέσα, προς όφελοςτου περιβάλλοντος και των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Ιθάκης ευχαριστεί θερμά την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αργοστολίου και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Αργοστολίου, κ. Μιχαλάτο, που μέσω Προγραμματικής Σύμβασης , παρέχει τεχνικές υπηρεσιές για την εκτέλεση δημόσιων συμβάσεων έργων, προμηθειών, υπηρεσιών και μελετών, στον Δήμο Ιθάκης και υποστηρίζει ενεργά και αποτελεσματικά τον Δήμο Ιθάκης στην προσπάθεια υλοποίησης σημαντικών έργων υποδομής, που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών τον Αντιδήμαρχο Ιωάννη Τρέλλη και την Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου Ιθάκης για τον συντονισμό και την βοήθεια στην σύνταξη της μελέτης.

Advertismentspot_img
Advertismentspot_img
Advertismentspot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ