Λαϊκή Συσπείρωση :Στα οξυμένα προβλήματα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης απάντησαν με τον ρεαλισμό των χαμηλών προσδοκιών

Newsroom

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κεφαλονιά καταθέσαμε μεταξύ άλλων (Αθλητικές Υποδομές Ζακύνθου, Πτώχευση FTI ), ένα ΕΗΔ Θέμα και δυο Επερωτήσεις για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, που αφορούσαν στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο, στην γέφυρα του ΧΕΙΜΩΝΙΚΟΥ, στον ΜΥΡΤΟ και στην Αντιπλημμυρική Προστασία των νησιών μας.

Είναι η σταθερή αντίληψή μας να συζητούνται και να σχεδιάζονται τα κρίσιμα προβλήματα που αφορούν στις ανάγκες του λαού. Όταν δε, η συνεδρίαση γίνεται σε διαφορετικά νησιά ιεραρχούμε και θέτουμε σε προτεραιότητα τις ανάγκες του αντίστοιχου νησιού.

Η επανάληψη των ίδιων προβλημάτων τα οποία παραμένουν στην ίδια κατάσταση για χρόνια, αποδεικνύει ότι δεν έχει γίνει το παραμικρό ή ελάχιστα πράγματα σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν και τις δυνατότητες της εποχής, από όλες τις Περιφερειακές Αρχές που εναλλάχτηκαν (ΝΔ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ).

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΚΚΥΛΙΑ ΕΠΕ

Σήμερα δεν μπορούν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα ή να κάνουν πως δεν ξέρουν οι άλλες δυνάμεις, της κας. Κράτσα (ΝΔ), του κ Γαλιατσάτου-ΑΝΑΣΑ( ΣΥΡΙΖΑ), της κας Δρύ (ΠΑΣΟΚ),ούτε να κρύβονται πίσω από Επερωτήσεις που αναφέρονται στα προβλήματα που η πολιτική τους ποτέ δεν έλυσε.

Ας μην ξεχνιόμαστε, μέχρι πριν μερικούς μήνες στην Π.Ι.Ν. για 4 ½ χρόνια συνδιοικούσαν, Κράτσα-Σπύρου (ΝΔ), μαζί μεΑλεξάκη-Σπανό (ΠΑΣΟΚ) και τα προπροηγούμενα 5 χρόνιαΓαλιατσάτος-(ΑΝΑΣΑ-ΣΥΡΙΖΑ), αντίστοιχα και οι κυβερνήσεις τους.

Οι απαντήσεις της σημερινής Περιφερειακής Αρχής του κ. Τρεπεκλή δεν ξεφεύγουν από την πεπατημένη, διαπιστώσεις, μπαλάκι ευθυνών, υποσχέσεις και στο τέλος οι δυσκολίες.

Διαπιστώσεις: «… υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο Οδικό Δίκτυο, στην ύδρευση …στο σκέλος των υποδομών».

Μπαλάκι ευθυνών: «απεντάχθηκαν… έργα… υπάρχουνπαρκαρισμένα χρήματα… δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες…».

Υποσχέσεις«…νέες μελέτες, νέες επικαιροποιήσεις μελετών …νέες διαδικασίες…».

Δυσκολίες: «…δεν έχουμε χρήματα… δεν έχουμε συνεργασία με το κράτος …δεν έχουμε φτιάξει ακόμα τον στρατηγικό σχεδιασμό… το υπουργείο δεν ξεκίνησε τα έργα…».

Από την άλλη αρνήθηκαν τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης:

Να εγγράψουν στον προϋπολογισμό νέα χρήματα για Αντιπλημμυρικά έργα που θα αντικαταστήσουν τα ελάχιστα που υπήρχαν και δόθηκαν στους Δήμους για οδοποιία.

Να προβλέψουν τα αναγκαία χρήματα για έργα Αντισεισμικής, Αντικεραυνικής και Αντιπυρικής Προστασίας.

Κάτω από την πίεση της Λαϊκής Συσπείρωσης και των κατοίκωνδέχτηκαν να απαιτήσουν την εναλλακτική δίοδο πρόσβασης από το ΧΕΙΜΩΝΙΚΟ και την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων από την καθυστέρηση.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η τοποθέτηση του κυβερνητικού Βουλευτή, ο οποίος διαπίστωσε ότι:«…οι υψηλοί όγκοι (της Κεφαλονιάς) κάνουν να έχουμε πολλά προβλήματα…».

Καμία κουβέντα από Βουλευτή και Περιφερειακή Αρχή γιατί δεν έχει ξεκινήσει το έργο της Αντιπυρικής Προστασίας της Ιθάκης που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός και η μελέτη έχει ολοκληρωθεί από τον Ιανουάριο του 2024.

Καμία απαίτηση για την χρηματοδότη που πρότεινε το Τεχνικό Δελτίο της Δ.Τ.Ε. της Π.Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης μετά τον ΙΑΝΟ προκειμένου να γίνουν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα και η κυβέρνηση είχε κουτσουρέψει με την ανοχή της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής.

Έμεινε αναπάντητο το ερώτημα αν υπάρχει ομαλή χρηματοδότηση του έργου του ΧΕΙΜΩΝΙΚΟΥ, αν τα ποσά φτάνουν για να ολοκληρωθεί το έργο και να δοθεί σε χρήση.

Καμιά απάντηση για την μεγάλη καθυστέρηση της έναρξης των έργων στον Μύρτο.

Είναι φανερό παρά τις μεγάλες κουβέντες και την «αυτοδιοικητική ανεξαρτησία», ότι όταν οι Περιφερειακές Αρχές υποτάσσονται στο δρόμο του ρεαλισμού της οικονομίας, των αναγκών της εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών σχεδίων, της κυβερνητικής πολιτικής κόστους – οφέλους, δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα που η πολιτική τους δημιουργεί.

Η πολιτική που γεννά τα προβλήματα που κάνουν την ζωή του λαού δύσκολη, επικίνδυνη, εφιαλτική μπορεί να απαντηθεί από την οργάνωσητις διεκδικήσεις και τον αγώνα του ίδιου του λαού.

Από «σωτήρες» χορτάσαμε. Ας μην περιμένουμε τις επισκέψεις από και προς τους υπουργούς. Η μόνη αποτελεσματική απάντηση βρίσκεται στο σύνθημα: «Ο λαός σώζει τον λαό».

23.06.2024

Advertismentspot_img
Advertismentspot_img
Advertismentspot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ