Διονύσης Στανίτσας:Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου περιποιεί ύψιστη τιμή και ευλογία για τους Ιθακησίους, τους απανταχού Ιθακησίους.

Newsroom

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου στο νησί της Ιθάκης περιποιεί ύψιστη τιμή και ευλογία για τους Ιθακησίους, τους απανταχού Ιθακησίους.

Η, από την πλευρά του Παναγιωτάτου, αναγνώριση της προσφοράς του νησιού μας στον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό θα είναι πάντοτε για όλους εμάς, ιδιαίτερα για εμάς που φέρουμε την ευθύνη της εκπροσώπησής σας, λόγος πνευματικός και, βαθύτατα, εγερτικός της συναίσθησης του σταθερού και αδιαπραγμάτευτου χρέους μας να ενώνουμε, να γεφυρώνουμε τις αντιθέσεις και να κοιτάμε μπροστά με πλοηγό αποκλειστικά και μόνον την διασφάλιση της ιστορικής παρουσίας ενός νησιού, το οποίο «διαμόρφωσε την ιστορία» ήδη από την προϊστορία.

Στο σεπτό Πρόσωπο του Παναγιωτάτου, τιμήσαμε τον Άνθρωπο, τον Πνευματικό Ηγέτη που χάρασσε και χαράσσει «γοητευτικές διαδρομές» στην πορεία όλων μας να κατακτήσουμε το «περαιτέρω».

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΚΚΥΛΙΑ ΕΠΕ

Γι’ αυτό και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής ως Δήμαρχος του νησιού μας, διότι η Ιθάκη μας έχει ως Επίτιμο Δημότη τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη, Εκείνον που έχει καταστήσει σε επιλογή βίου το πανανθρώπινο μήνυμα του «νόστου», κατάκτηση και προοπτική της ομηρικής Ιθάκης Του «νόστου» των αρετών, των αξιών αλλά και των υψηλών ανθρωπιστικών συμβολισμών.

Σας ευχαριστώ όλους για την συμβολή και την παρουσία σας στην σεμνή αυτήν τελετή.
Ο Δήμαρχος Ιθάκης
Διονύσιος Γ. Στανίστας

Advertismentspot_img
Advertismentspot_img
Advertismentspot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ