Αλεξάνδρος Παντελειός: Ερώτηση για την κατάσταση του Πλατύ Γιαλού

Newsroom

Στη χθεσινή συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, ο επικεφαλής της 
παράταξης «Νησί για όλους», Αλέξανδρος Παντελειός, κατέθεσε ερώτημα σχετικά με την κατάσταση της παραλίας «Πλατύς Γιαλός»:

«Κύριε Δήμαρχε, Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε αποδέκτες έντονων παραπόνων συμπολιτών μας για την κατάσταση της παραλίας «Πλατύς Γιαλός», στην περιοχή της Λάσσης, Δ.Ε. Αργοστολίου.

Η παραλία και ο χώρος γύρω από αυτή παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης και έλλειψης καθαριότητας ενώ οι λουόμενοι δεν έχουν τη στοιχειώδη δυνατότητα πρόσβασης σε τουαλέτα.

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΚΚΥΛΙΑ ΕΠΕ

Μπορεί ο χώρος να είναι στη διαχείριση της ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), όμως από τη στιγμή που δεν έχει δοθεί προς εκμετάλλευση, ο Δήμος είναι υπεύθυνος για την ευπρεπή κατάσταση της παραλίας και την διευκόλυνση των λουόμενων.

Ο Πλατύς Γιαλός είναι η κατ’ εξοχήν παραλία των Αργοστολιωτών και είναι απαράδεκτο καταμεσής της θερινής περιόδου να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση.

Είναι επίσης απαράδεκτο -από τη στιγμή που δεν έχει υπάρξει ανάθεση από την ΕΤΑΔ σε ιδιώτη για τη λειτουργία του- να μην παραχωρείται η διαχείρισή του στο Δήμο, όπως είχε συμβεί πέρυσι.

Ερωτάστε:

  • Έχετε προβεί σε ενέργειες προς την ΕΤΑΔ για την εκ νέου παραχώρηση του Πλατύ Γιαλού ώστε να λειτουργήσει η παραλία με ευθύνη του Δήμου; Ποιες είναι αυτές και πότε έχουν γίνει;
  • Προτίθεστε να εξασφαλίσετε τις κατ’ ελάχιστον απαιτούμενες αξιοπρεπείς συνθήκες χρήσης της παραλίας από τους λουόμενους; Αν ναι, με ποιους τρόπους;» 

Ο κ. Μιχαλάτος παίρνοντας τον λόγο απάντησε πως και ο Μύρτος είναι κλειστός και πως ο Δήμαρχος Σάμης κάνει και αυτός ενέργειες για να ανοίξει και ακόμη αυτό δεν κατέστη δυνατόν, καθώς δεν είναι εύκολο. Κατηγόρησε μάλιστα την αντιπολίτευση πως αντί να βλέπει τα προβλήματα του τουρισμού συνολικά ασχολείται με τον Πλατύ Γιαλό.

Απάντησε πως έχει κάνει «έγκαιρα» ενέργειες, απευθυνόμενος προς την ΕΤΑΔ στις 15/4/24 με έγγραφο για την παραχώρηση της παραλίας στο Δήμο, ενώ πριν λίγες ημέρες είχε απάντηση με την οποία η ΕΤΑΔ ζητάει επιπλέον στοιχεία για να προχωρήσει.

Διατύπωσε την εκτίμηση πως το θέμα θα λυθεί άμεσα, ενώ σημείωσε πως και τον προηγούμενο χρόνο, ο Πλατύς λειτούργησε τον Αύγουστο. Τέλος, είπε πως ο χώρος πλέον έχει καθαριστεί, ενώ οι τουαλέτες είναι ανοιχτές και διαθέσιμες στο κοινό.

Ο Αλέξανδρος Παντελειός απάντησε πως το γεγονός πως και ο Μύρτος είναι κλειστός δεν αποτελεί δικαιολογία για την αδιαφορία για τον Πλατύ Γιαλό και πως το έγγραφο που έγινε στις 15/4 δεν ήταν καθόλου έγκαιρο.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσίαζε η παραλία όλο αυτό το διάστημα; Γεμάτη σκουπίδια και ακαθαρσίες; Χωρίς τη στοιχειώδη δυνατότητα πρόσβασης σε τουαλέτα για τους λουόμενους;

Ο Δήμος όφειλε να έχει μεριμνήσει έγκαιρα -ίσως και από το τέλος της προηγούμενης σεζόν- ώστε να παραχωρηθεί η διαχείριση της παραλίας και αυτή τη στιγμή που μιλάμε να λειτουργεί η καντίνα, οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες, όπως πέρυσι. Ακόμη όμως και αυτό να είχε καθυστερήσει, θα έπρεπε να υπάρχει από την αρχή του καλοκαιριού μια ευπρεπής εικόνα:

  • Μια καθαρή παραλία.
  • Μια τουαλέτα προς χρήση των λουόμενων.
  • Τοποθετημένες τέντες -ακόμη και με κλειστή την καντίνα- και ομπρέλες. Είναι απάνθρωπο σε μια τόσο πολυσύχναστη παραλία, με τις ακραίες θερμοκρασίες που έχουμε τα τελευταία χρόνια και τον καυτό ήλιο να μην προσφέρεται λίγη σκιά στους λουόμενους. Χωρίς χρέωση, από τη στιγμή που δεν υπάρχει παραχώρηση.

Δεν το κάνατε. Φαίνεται πως δεν έχετε τις ίδιες αγωνίες και προτεραιότητες με τους δημότες. Οι δικές σας προτεραιότητες φαίνεται πως ταυτίζονται με επιχειρηματικά συμφέροντα οικείων σας, σε άλλη παραλία της περιοχής. Νωρίς είναι ακόμη, το νησί δεν έχει τόσο κόσμο, γιατί να τους δημιουργούμε ανταγωνισμό; 

Τα αντιμετωπίζετε όλα σαν επιχειρήσεις. Ο Πλατύς όμως δεν είναι επιχείρηση. Είναι μέρος της ψυχής εκατοντάδων ή και χιλιάδων συμπολιτών μας και μονίμων επισκεπτών μας. Ανθρώπων που έχουμε συνδυάσει τα καλοκαίρια μας, απ’ όταν ήμασταν παιδιά, με την άμμο και τα καταπράσινα πεύκα του. Αλλά, όπως αποδεικνύετε σε κάθε περίσταση, αυτές οι εικόνες δεν μετρούν για εσάς ούτε στο ελάχιστο. Για εσάς υπάρχει η ζυγαριά του πολιτικού οφέλους και τίποτε άλλο.»  

Advertismentspot_img
Advertismentspot_img
Advertismentspot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ