Με λαμπρότητα ο εορτασμός η Επανακομιδή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Φανέντων, Γρηγορίου, Θεοδώρου και Λέοντος στην Κεφαλονιά[εικόνες]

Newsroom

Με τιμές εορτάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 18 Μαΐου 2024 η Επανακομιδή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Φανέντων, Γρηγορίου, Θεοδώρου και Λέοντος στην Κεφαλονιά. Αρχικά, πραγματοποιήθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινόςστον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Σάμη προεξάρχοντος του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου και στη συνέχεια Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ομολογητών Φανέντων στους δρόμους της πόλης με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας και των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

Συγκεκριμένα, το παρόν έδωσαν ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, κ. Παναγής Καππάτος, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Ιωάννης Τρεπεκλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, κ. Σωτήρης Κουρής, η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού, κ. Ελένη Παπαναστασάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας, κ.Κωνσταντίνος Τσιριγώτης και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σάμης, κ. Γεώργιος Μπούρας.

Το Δήμο Σάμης εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος, κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Αντώνης Καλλιβωκάς, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Αριστέα Αμίτση και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Νικολίτσα Παπαθεοδωράτου. 

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΚΚΥΛΙΑ ΕΠΕ

Επιπλέον, στη Λιτανεία συμμετείχαν εκπρόσωποι του ενήλικου τμήματος παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Ευφημίας «Το Φανάρι» και του παιδικού τμήματος παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Σάμης «Αιγιαλός» φορώντας παραδοσιακές φορεσιές της Κεφαλονιάς.

Advertismentspot_img
Advertismentspot_img
Advertismentspot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ