Γύρισε από την Ιταλία η αποστολή της ΧΟΡΩΔΙΑΣ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Newsroom

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Γύρισε την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024  από την Ιταλία η 35μελής αποστολή της ΧΟΡΩΔΙΑΣ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ από την Νότια Ιταλία όπου παρουσίασε δύο συναυλίες με Κεφαλονίτικα και άλλα Ελληνικά τραγούδια , με μεγάλη επιτυχία .

Η πρώτη δόθηκε στις 15.6 , στη ΜΕΖΑΝΙΕ ( MESZGNE ) , 20 χλμ. από την πόλη του ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ , στο επιβλητικό αίθριο του Μεσαιωνικού Δημαρχείου .

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΚΚΥΛΙΑ ΕΠΕ

Παραβρέθηκε η επίτιμη Πρόξενος της Ελλάδας στην περιοχή , ο απ. Ιταλός Συνταγματάρχης , υπεύθυνος της οργάνωσης των απογόνων των θυμάτων της Μεραρχίας  ΑΚΟΥΙ , στην περιοχή της Απουλίας, και φυσικά η πρόεδρος της οργανώτριας Δημοτικής Χορωδίας του Μπρίντιζι . Στο τέλος της συναυλίας έγινε ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών .

Στην παρέμβασή του ο Ιταλός στρατιωτικός αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα της Κεφαλονιάς τον Σεπτέμβρη του 43 , και ευχαρίστησε την Κεφαλονιά και τους ανθρώπους της , για την ανθρωπιά και την μεγαλοψυχία τους, προς τον διωκόμενο , πρώην κατακτητή τους .

Η δεύτερη ( 16.6 ) ήταν η κεντρική και κορυφαία συναυλία αυτής της αποστολής , και δόθηκε στην Ματέρα ( ΜΑΤΕΡΑ ). Η Χορωδιακή αυτή συνάντηση είχε ιδιαίτερη σημασία για την Χορωδία μας , αφού σε αυτή την πόλη , με αυτή την Ιταλική Χορωδία , κάναμε την πρώτη μας έξοδο από την χώρα , με τον τότε μαέστρο μας , Βασίλη Μουντάκη , το μακρινό 1985 !!!!

Ήταν και για τους οικοδεσπότες εξίσου σημαντική συνάντηση , αφού και αυτοί είχαν έρθει στην Κεφαλονιά το 1984 , με μαέστρο τον πατέρα της σημερινής μαέστρου , και μας προσέφεραν μια πολύ θερμή φιλοξενία .

Παραβρέθηκε ο Δήμαρχος της πόλης , ο αντιδήμαρχος πολιτισμού , ο απ. Ιταλός Συνταγματάρχης , υπεύθυνος της οργάνωσης των απογόνων των θυμάτων της Μεραρχίας  ΑΚΟΥΙ , στην περιοχή της Basilicata και πολλοί κάτοικοι της πόλης .

Όλοι αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια για το συγκρότημά μας και την Κεφαλονιά . Ειδικά ο Ιταλός στρατιωτικός , που κι αυτός ευχαρίστησε την Κεφαλονιά και τους ανθρώπους της .

Ήταν μια ακόμα πετυχημένη αποστολή της Χορωδίας & Μαντολινάτας Αργοστολίου , που εκπροσώπησε το νησί μας στο εξωτερικό.

Οι υπόλοιπες μέρες ήταν μέρες γνωριμίας με τις ομορφιές και τα αξιοθέατα των περιοχών , με πιο σημαντικές την επίσκεψη σε αυτή του ΣΑΛΕΝΤΟ , όπου υπάρχουν και τα χωριά που κατοικούν οι Ελληνόφωνες της Απουλίας . Μας υποδέχτηκαν θερμά και μας μίλησαν για την ιστορία τους, την γλώσσα τους και την Ελληνική καταγωγή τους .

Για την επιτυχία μας αυτή , το ΔΣ. ευχαριστεί :

• Τον μαέστρο μας , Σπύρο Θεοτοκάτο

• Τους μουσικούς και χορωδούς , μέλη της αποστολής

• Όσους βοήθησαν για την οργάνωση και πραγματοποίηση του ταξιδιού ( επαφές, μεταφράσεις , κά. )

• Τους χορηγούς μας , που χωρίς την οικονομική στήριξή τους δεν θα μπορούσαμε μόνοι μας να καλύψουμε τα πολύ μεγάλα έξοδα .

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ :

– κ. Γεράσιμο Φωκά ( ξενοδοχεία ELECTRA )

– Κληροδότημα ΣΠ. Φ. ΑΝΤΥΠΑ

– κ. Παναγή Ατσάρο ( Κρανιά )

– κ. Φώτη Κρεμμύδα ( Δικηγόρο )

– κ. Γρηγόρη Φασόη ( FASOPLAST )

– Αφους Σταμούλη

– κ. Αθανάσιο Μουίκη 

Για το ΔΣ.

Ο Πρόεδρος 

Ρωσσέτος Λούζης

Advertismentspot_img
Advertismentspot_img
Advertismentspot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ