Τα εγκαίνια της έκθεσης παιδικής και εφηβικής τέχνης από το εργαστήρι Αποτυπώματα

ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΩΚΑ

ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΩΚΑ

Την Τρίτη 25 Ιουνίου στην Αίθουσα  αίθουσα «Αντίοχου και Σπύρου Ευαγγελάτου»,του Δημοτικού θέατρου Αργοστολίου ‘Ο ΚΕΦΑΛΟΣ’ έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης παιδικής και εφηβικής τέχνης.Η έκθεση περιλαμβάνει ζωγραφική κεραμική και κατασκευές.

Η υπεύθυνη του εργαστηρίου τέχνης Αποτυπώματα ( φέτος κλείνει δέκα χρόνια λειτουργίας ) κ Μαρίνα Στελάτου μας μίλησε για την έκθεση.

Η υπεύθυνη του εργαστηρίου τέχνης Αποτυπώματα Μαρίνα Στελάτου

Δουλέψαμε με γυναίκες ζωγράφους όπως την Φρίντα Κάλο και την Τζόρτζια Ο’ Κιφ. Με άνδρες ζωγράφους όπως το Ανρί Ματίς που η ζωγραφική του περνά από τα ρεύματα Ιμπρεσιονισμός -Μοντέρνα τέχνη -Μοντερνισμός Τον Κλόντ Μονέ από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Ιμπρεσιονισμού. Τον Παναγιώτη Τέτση έναν από τους σπουδαιότερους ζωγράφους που διαμόρφωσαν την Ελληνική μεταπολεμική ζωγραφική, με τον Κυκλαδικό πολιτισμό,την ζωγραφική σπηλαίων,τον Μινωικό πολιτισμό,τον Μυκηναϊκό πολιτισμό,τον πολιτισμό των Αβοριγίνων της Αυστραλίας.Επίσης με τα κλασικά παραμύθια,όπως ο μικρός Πρίγκιπας,με τους φάρους του νησιού και τα όμορφα τοπία του,με γάτες που περνούν μέσα σε πίνακες ζωγραφικής και θεατρικά έργα,με ελεύθερο σχέδιο,με παραμύθια με παραδόσεις, όπως τις χελώνες και το σκιάχτρο,και τέλος δουλέψαμε με κατασκευές.

Εκτός από την ζωγραφική η έκθεση περιλαμβάνει και κεραμικές κατασκευές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ