Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ληξουρίου διαμαρτύρεται με για την μη ανανέωση της απόσπασης της εκπαιδευτικού Βάσως Μαθιουδάκη, στην  Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη

Newsroom

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ληξουρίου διαμαρτύρεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο για την μη ανανέωση της απόσπασης της εκπαιδευτικού Βάσως Μαθιουδάκη, στην  Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη Ληξουρίου.

Η μη ανανέωση της παραπάνω απόσπασης ουσιαστικά πρόκειται για μία κυβερνητική πράξη απαξίωσης του ίδιου του πνευματικού αυτού ιδρύματος που αποτελεί σημαντικό πυλώνα πολιτισμού και πνευματικής δημιουργίας για τον μικρό μας τόπο, την Παλική, αλλά και για όλη την Κεφαλονιά.  Είναι μια ακόμη ενέργεια ενάντια στο συγκεκριμένο ίδρυμα που μαζί με την συστηματική υποχρηματοδότηση και την χρόνια υποστελέχωσή του (δεν διαθέτει κανένα μόνιμο υπάλληλο), συμβάλει ώστε να συναντούν νέα εμπόδια οισύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας της περιοχής σε ποιοτικό, προσβάσιμο δωρεάν βιβλίο, σε προσβάσιμο αρχειακό και μουσειακό υλικό και στηνπολιτιστική και πνευματική δημιουργία.

​Τα τελευταία χρόνια η μεστή και πολυσήμαντη πολιτιστική – πνευματική δράση της Ιακωβατείουβιβλιοθήκης, στην οποία πανθομολογούμενα, είχε μεγάλη και καθοριστική συμβολή και η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός, φαίνεται να ενοχλεί την  κυβέρνηση και την πολιτική της. Μια πολιτική που επιδιώκει ναεμπορευματοποιήσει πλήρως όλα τα πνευματικά ιδρύματα και ιδιαίτερα τις βιβλιοθήκες, να τα κάνει να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ως αποκεντρωμένες ανταγωνιστικές μονάδες και σε διαμετρική αντίθεση με τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας για μόρφωση και πολιτισμό.  

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΚΚΥΛΙΑ ΕΠΕ

Για την Λαϊκή Συσπείρωση οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες πρέπει να στηρίζονται για να μπορούν να επιτελούν το ρόλο τους και όχι να απαξιώνονται. Να είναι πλήρως εξοπλισμένες, να διαθέτουν επαρκές προσωπικό που θα έχει μόνιμη και σταθερή εργασία(σήμερα έχει μόνο έναν αποσπασμένο υπάλληλο όταν απαιτούνται τρεις). Να υπάρχει πλήρης κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και των εξόδων για εμπλουτισμό τους με βιβλία και άλλο απαραίτητο υλικό. Επιπλέον, θα έπρεπε όλες οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες να είναι άμεσα συνδεδεμένες με την Α΄βάθμια και Β΄βάθμιαΕκπαίδευση, να αλληλοτροφοδοτούνται και να στηρίζουν πολύπλευρα την εκπαιδευτική διαδικασία. 

Απαιτούμε εδώ και τώρα 

• Την ανανέωση της απόσπασης της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη καθώς και την πλήρη επάνδρωσή του συγκεκριμένου πνευματικού ιδρύματος  με το αναγκαίο μόνιμο  προσωπικό που σήμερα στερείται.  

• Την γενναία οικονομική στήριξή της Ιακωβατείουβιβλιοθήκης για να μπορεί να ανταποκρίνεται στο έργο της.

• Την επισκευή του παραδοσιακού κτιρίου της που βρίσκεται τραυματισμένο από τους σεισμούς του 2014 χωρίς καμιά προοπτική επισκευής.

Ληξούρι 25/6/2024                    Η  Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ληξουρίου

Advertismentspot_img
Advertismentspot_img
Advertismentspot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ