«ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΩ ΤΟΝ ΜΙΣΘΌ ΜΟΥ»: ΈΝΑΣ ΡΟΥΜΆΝΟΣ ΉΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΈΨΕΙ ΣΕΖΌΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΙ… ΠΕΡΙΓΡΆΦΕΙ ΌΣΑ ΣΥΝΆΝΤΗΣΕ

Newsroom

Ένας Ρουμάνος ήρθε για να δουλέψει σεζόν στην Ελλάδα, άλλα προέκυψαν… κάποιες απορίες στον ίδιο και τις οποίες εξέφρασε μέσα από μια ανάρτηση στο Reddit.

Δεν καταλαβαίνω τον μισθό μου

Πριν αρχίσω να εργάζομαι σε ένα θέρετρο 5 αστέρων, μου είπαν ότι ο καθαρός μισθός μου θα ήταν 900 ευρώ (+δωρεάν φαγητό/διαμονή/μεταφορά). Στο συμβόλαιο λέει 986 ευρώ μικτά(830+156, υποθέτω ότι 830 είναι ο κατώτατος μισθός και 156 είναι μπόνους, idk) και δεν είμαι σίγουρος πώς όλοι οι φόροι φτάνουν στα 86 ευρώ.

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΚΚΥΛΙΑ ΕΠΕ

Στο συμβόλαιο λέει 40 ώρες την εβδομάδα, αλλά μου είπαν ότι πρέπει να δουλεύω 48 ώρες και ότι δεν πληρώνουν υπερωρίες.

Ρώτησα ξανά το τμήμα προσωπικού για να σιγουρευτώ και μου είπαν ότι θα πάρω 900 ευρώ καθαρά. Είμαι Ρουμάνος, οι αλλοδαποί φορολογούνται διαφορετικά;

Μήπως με κοροϊδεύουν;

Edit: Γαμώτο, είναι 986 και όχι 968».

Ο εργαζόμενος υπέγραψε για καθαρό μισθό (+δωρεάν φαγητό/διαμονή/μεταφορά) 900 ευρώ και 40 ώρες τη βδομάδα αλλά, ξαφνικά του είπαν ότι θα πρέπει να δουλεύει 48 ώρες, χωρίς να πληρώνεται τις υπερωρίες.

Η ανάρτηση έχει προσελκύσει αρκετά σχόλια στο Reddit, αλλά και στο Twitter όπου αναδημοσιεύτηκε. Με αρκετούς να προσπαθούν να λύσουν τις απορίες του Ρουμάνου εργαζόμενου, ενώ κάποιοι άλλοι σχολιάζουν ότι επιβεβαιώνεται η εκμετάλλευση που υφίστανται πολλοί εποχιακοί υπάλληλοι στον τομέα του τουρισμού.

Μερικά σχόλια Ελλήνων:

«…κι ακόμα είναι στο «μου είπανε» πού να δει ότι τελικά θα δουλεύει 84 ώρες την εβδομάδα, στο καλό σενάριο…»

«Ακόμα θυμάμαι το τελευταίο καλοκαίρι που δούλεψα σεζόν στον γιδότοπο, απ τα 45 άτομα προσωπικό και οι 45 φάγαμε πιστόλι από 2χιλιαρικα. Και οι 45 πήγαμε στην επιθεώρηση εργασίας του νησιού η οποία δεν έκανε τίποτα»

«“do foreigners get taxed differently” λέει το δόλιο.. όχι μάνα μου τα ίδια σκατά στη μάπα τρώμε σ’ αυτό, δεν είναι ρατσιστές, σκαμ το Ρουμάνο ίδιο σκαμ και τον Έλληνα, μη σου πω και χειρότερο. Όλα κι όλα»

«Και μετά έχεις τους επιχειρηματίες του τουρισμού να σου κλαίγονται ότι ”δε βρίσκουμε υπαλλήλους(σκλάβους στη γαλέρα) οι Έλληνες δεν θέλουν να δουλέψουν(γιατί άραγε;). Δίνουμε ΠΟΛΥ καλό μισθό (900 -1000 -1200ευρω για 10ωρα 7/7). Μα ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ?”»

Πηγή:it’s possible.gr

Advertismentspot_img
Advertismentspot_img
Advertismentspot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ