Το Λυκείο Sacré Coeur de St Brieuc από τη Γαλλία σε μια μοναδική επίσκεψη στην Κεφαλονιά με το πρόγραμμα Erasmus+

Newsroom

15 μαθητές από το λύκειο Sacré Coeur de St Brieuc στη Γαλλία και 3 δάσκαλοι πήγαν σε κινητικότητα Erasmus+ στην Ελλάδα στην Κεφαλονιά, από τις 11 έως τις 15 Μαΐου 2024.

Αυτή η κινητικότητα αφορούσε τελειόφοιτους φοιτητές LGT αθλημάτων στις «σπουδές και τον αθλητισμό».

Το πρόγραμμα οργανώνεται γύρω από 3 ισχυρούς άξονες. Το πρώτο αφορά τον αθλητισμό, γι’ αυτό είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε καταδύσεις με το κέντρο Fiskardo Divers καθώς και snorkeling στο Φισκάρδο. Κάναμε επίσης πεζοπορίες μεταξύ Δαφνούδι και Φισκάρδου καθώς και μια μεγάλη βόλτα στην Άσσο. Διοργανώθηκε ένας φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου για να συναντηθούν οι νέοι και να μοιραστούν μια στιγμή με μια ελληνική ομάδα, μια πολύ ωραία συνάντηση, πολύτιμη. Τελικά, την τελευταία μέρα, μπορέσαμε να κάνουμε θαλάσσιο καγιάκ στο Αργοστόλι για να ανακαλύψουμε τη νότια ακτή.

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΚΚΥΛΙΑ ΕΠΕ

Ο δεύτερος άξονας ήταν η προστασία του περιβάλλοντος. Συναντήσαμε τον Cédric Georges που διευθύνει τη ΜΚΟ “KOSAMARE” με στόχο την προστασία της μεσογειακής φώκιας και μετά τον Δημήτρη στο Αργοστόλι που μας σύστησε τη ΜΚΟ που προστατεύει τις θαλάσσιες χελώνες Caretta Caretta. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε με Έλληνες μαθητές του Α’ Λυκείου Αργοστολίου που ήταν το συνεργαζόμενο ίδρυμά μας στο νησί.

Ο τελευταίος άξονας ήταν αφιερωμένος στη διαπολιτισμικότητα και την ιστορία. Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Εμμανουέλλα Σινάγρα, Επίτιμος Προξενος Γαλλιας, που μας ξενάγησε στο μουσείο Κοργιαλενο του Αργοστολίου καθώς και στη βιβλιοθήκη. Μπορέσαμε να ανακαλύψουμε την ιστορία του νησιού, τους δεσμούς της Γαλλίας με το νησί και τις διάφορες ιστορικές περιόδους που σημάδεψαν την Κεφαλονιά.

Πήγαμε μετά με την κα Σιναγκρά που μας ξεναγήσε, να «καθαρίσουμε» τη στήλη της Ελένης Βαλλιάνου στης «Κεραμιές», μιας αντιστασιακής στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που σκοτώθηκε στη Γαλλία. Του αποτίαμε φόρο τιμής υψώνοντας μια νέα γαλλική σημαία, μια σημαντική στιγμή για τους μαθητές για να μην ξεχάσουμε την ιστορία ή όσους έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία.

Η διαμονή ήταν μια μαγική, διαπολιτισμική στιγμή, με επίκεντρο το ευρωπαϊκό άνοιγμα. Αξέχαστες στιγμές που μπόρεσαν να απολαύσουν οι νέοι μας για λίγες μέρες.

Advertismentspot_img
Advertismentspot_img
Advertismentspot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ