“Εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα” είναι το αποτέλεσμα των Γαλλικών Βουλευτικών Εκλογών!

Newsroom

Γράφει ο Σπύρος Καγκάδης

Μετά τα αναμενόμενα εκλογικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των Βουλευτικών Εκλογών της Γαλλίας όπου η ακροδεξιά παράταξη Εθνικός Συναγερμός των Μαρίν Λεπέν και Ζορντάν Μπαρντελά καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις πρώτες επίσημες εκτιμήσεις με ποσοστό 33% (με το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν να καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 22% πίσω από την αριστερή συμμαχία του  Ζαν Λουκ Μελανσόν με 28,5%) θεωρώ πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπαίνει σε νέες πολιτικές και κυρίως οικονομικές περιπέτειες!

Αν και προεκλογικά είχε γίνει λόγος από την Μαρίν Λεπέν για “συγκατοίκηση” με τον Εμανουέλ Μακρόν στις ανώτερες πολιτικές εξουσίες στην Γαλλία, μιας χώρας που μέχρι πρότινος υπήρξε μακροχρόνιο σύμβολο της ιδέας της Ενωμένης Ευρώπης, μια τέτοια πολιτική “συγκατοίκηση” και ομαλή συνεργασία μεταξύ τους θα είναι πολιτική “αυτοκτονία” για το μέλλον του νυν Γάλλου Πρόεδρου.

Οπότε, το άμεσο πολιτικό μέλλον της Γαλλίας έχει βασικά δύο ρεαλιστικά σενάρια τώρα: Την προοπτική μιας ανεμπόδιστης μελλοντικής διακυβέρνησης της Γαλλίας από τη λαϊκιστική ακροδεξιά ή την από κάποιους ακόμα χειρότερη προοπτική της πολιτικής και οικονομικής  ακυβερνησίας!

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΚΚΥΛΙΑ ΕΠΕ

Με την παραπάνω λογική πολιτικών σεναρίων του “εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα” μεταξύ των άλλων η τιμή του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος μας, του Ευρώ, αναμένεται να σημειώσει πτώση, κάνοντας τα εισαγόμενα στην Ευρωπαϊκή Ένωση προϊόντα ακριβότερα. Άρα και τον Ευρωπαϊκό πληθωρισμό μεγαλύτερο. Λες και οι δύο παγκόσμιας εμβέλειας πόλεμοι στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή δεν είναι αρκετά οικονομικά ανεπιθύμητοι!

Ακόμα, με τη γενική πρόβλεψη τώρα πως ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει εκφράσει την αντίθεση του στην χρηματοδότηση της Ουκρανίας, θα ξανά βγει ξανά Πλανητάρχης η σκέψη πως θα συμμαχήσει με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν Λεπέν θα έχει αρνητικές συνέπειες για την προσπάθεια των Δυτικών χωρών να σταματήσουν επιτυχώς τον Ρωσικό ιμπεριαλισμό στην Ευρώπη!

Όμως, πιστεύω πως με την αποτελεσματική και επιτυχημένη δεδομένων των πρωτοφανών ιστορικά αρνητικών συνθηκών και απολαμβάνοντας διεθνούς σεβασμού κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία της πατρίδας μας τα όποια προβλήματα που αναμένονται να δημιουργήσει η νέα ακροδεξιά γεωπολιτική πραγματικότητα θα ξεπεραστούν κι αυτά!

Όπως, τέλος, ξεπεράστηκε στην Ελλάδα μας η επιθετικότητα μέσω της προσπάθειας παράνομης μετανάστευσης από την Τουρκία στα σύνορα μας, οι διεθνείς συνέπειες από την προφανή πανδημία του κορονοϊού και η οικονομική ύφεση των μνημονίων των προηγούμενων κυβερνήσεων και γνωρίζουμε σήμερα σχετική υπερανάπτυξη αλλά και καλύτερα γενικά οικονομικά αποτέλεσμα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι και τώρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό θα γνωρίσουμε νέες ημέρες μεγάλων εθνικών επιτυχιών!

Advertismentspot_img
Advertismentspot_img
Advertismentspot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ