Εργατικό Κέντρο:Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τη Δευτέρα 1/7 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης για να απαιτήσουμε λύσεις εδώ και τώρα

Newsroom

ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΦΘΗΝΟ, ΠΟΙΟΤΙΚΟ, ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Έξι μέρες έχουν περάσει από το πρωί της Τρίτης 25.06.2024, όπου η Δ.Κ. Σάμης και πλειάδα Κοινοτήτων της περιοχής έχουν μείνει ολοσχερώς χωρίς νερό! Εν έτη 2024, μια βλάβη, όπως ισχυρίζεται ο Πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΚ, είναι αρκετή για να στερήσει από εργατικές – λαϊκές οικογένειες, από παιδιά και ηλικιωμένους, από επαγγελματίες και αγροτοκτηνοτρόφους, από ζώα και καλλιέργειες, το πολυτιμότερο αγαθό, το νερό.

Μάλιστα η ΔΙΑΔΕΥΑΚ κυκλοφόρησε και ένα «ραβασάκι», δια χειρός του Προέδρου της, κ. Σπαθή, που πάνω στο υπαρκτό πρόβλημα της λειψυδρίας, βάζει εκβιαστικά διλήμματα στο λαό, να «κάνει λελογισμένη χρήση νερού» γιατί αλλιώς θα προβεί σε «περιοδικέςδιακοπές νερού» (βέβαια χρειάζεται να έχει νερό κανείς για να τουτο κόψει) και «Αύξηση του τιμολογίου για τις μεγάλες καταναλώσεις» (άραγε τι θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις-μεγαλοοφειλέτες;)

Φυσικά ένα τέτοιο σοβαρό και επικίνδυνο για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων συμβάν, δεν προέκυψε ξαφνικά και μέσα σε μια νύχτα. Το Ε.Κ.Κ.-Ι. και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Κεφαλονιάς χρόνια προειδοποιούν για την κατάσταση στις υπηρεσίες, στο δίκτυο, για τα προβλήματα στην λειτουργία των ΔΕΥΑ που πολλαπλασιάζει ο τελευταίος νόμος της ΝΔ και κινητοποιούνται στην κατεύθυνση της ουσιαστικής και οριστικής αντιμετώπισης του προβλήματος της υδροδότησης. Μάλιστα στην πιο πρόσφατη κινητοποίησή του, πριν λίγους μόλις μήνες, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή, είχε βάλει επιτακτικά την ανάγκη δημιουργίας δεξαμενών όμβριων υδάτων, που θα έδινε λύσεις σε πολλά από τα σημερινά ζητήματα.

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΚΚΥΛΙΑ ΕΠΕ

Η ουσία λοιπόν του ζητήματος είναι μια: χωρίς να παραγνωρίζουμε τηνσχετική ανομβρία των τελευταίων δύο ετών, την υπαρκτή λειψυδρία σε ορισμένα σημεία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, τις αυξημένες ανάγκες σε σημεία που συγκεντρώνεται η τουριστική κίνηση, έχουν τεράστιες ευθύνες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και οι τοπικές Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές, οι διοικήσεις της ΔΙΑΔΕΥΑΚπου γνώριζαν και γνωρίζουν το πρόβλημα και δεν έκαναν απολύτως τίποτα, δεν πήραν τόσα χρόνια ούτε ένα προληπτικό μέτρο  -πέρα από αυξήσεις τιμών (!)- για να προλάβουν ένα τέτοιο απαράδεκτο και επικίνδυνο περιστατικό όπως αυτό που βιώνουμε τόσες μέρες στη Σάμη.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τη Δευτέρα 01.07.2024 στις 18.30 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμηςγια να απαιτήσουμε λύσεις εδώ και τώρα:

• Να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα (υδροφόρες κλπ) ώστε να τροφοδοτηθεί με φθηνό και ποιοτικό νερό όλη η περιοχή. Η κήρυξη του Δήμου Σάμης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από μόνη της δε θα φέρει νερό στο δίκτυο.

• Άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής ( φράγματα – λιμνοδεξαμενές – αξιοποίηση των παραδοσιακών τρόπων ύδρευσης ) με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση ώστε να εξασφαλιστεί φθηνό , επαρκές και υγιεινό νερό. Οι μελέτες υπάρχουν, οι άδειες υπάρχουν, να ξεκινήσουν οι κατασκευέςάμεσα.

• Καμία αύξηση των τιμολογίων και να απαιτηθούν άμεσα όλα τα χρέη των επιχειρηματιών – μεγαλοοφειλετών. Να μην βάλει κανείς μας το χέρι ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη για να ξεπλυθούν οι ευθύνες της ΔΙΑΔΕΥΑΚ, του κράτους και των τοπικών αρχόντων, νέων και παλιών, που μας έχουν κάνει να πούμε το νερό νεράκι.

ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Κ.-Ι.

29.06.2024

Advertismentspot_img
Advertismentspot_img
Advertismentspot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ