Παναγής Καππάτος- Σύσκεψη με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και συνάντηση με την Τ.Ο της Νέας Δημοκρατίας στην Ιθάκη

Newsroom

Την Δευτέρα 20 Μαΐου επισκέφθηκα την Ιθάκη. Στηνδιευρυμένη σύσκεψη εργασίας που είχαμε στο Δημαρχείο με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Δήμαρχο Ιθάκης κ. Διονύση Στανίτσα, την Έπαρχο κα. Σμαράγδα Σαρδελή, τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας, εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών καθώς και τη διαδικτυακή συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή, θέσαμε ως απόλυτη προτεραιότητα την ολοκλήρωση του πρότυπου προγράμματος για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση του νησιού. 

Πρόκειται για το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα θωράκισης μικρού νησιού της χώρας μας, το οποίο υλοποιείται στην Ιθάκη διασφαλίζοντας τη θωράκιση του νησιού έναντι των ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά πάνω απ΄ όλα διασφαλίζει την ανθρώπινη ζωή, τις περιουσίες των συμπολιτών μας και τις υποδομές της Ιθάκης. 

Η εκπόνηση της μελέτης αντιπυρικής προστασίαςολοκληρώθηκε, ενώ προχωρά η εκτέλεσή της, προϋπολογισμού 1,6 εκ. ευρώ από το ΤΑΙΠΕΔ.  

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΚΚΥΛΙΑ ΕΠΕ

Παράλληλα, στο στάδιο της επεξεργασίας βρίσκεται η μελέτη προληπτικής μείωσης της διακινδύνευσης των οικισμών της Ιθάκης από πλημμυρικά φαινόμενα σε συνθήκες κλιματικής κρίσης από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με το συνολικό κόστος προϋπολογισμού και των δύο μελετών να ανέρχεται στις 250.000 ευρώ, χρηματοδότησης του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ακολούθως, επισκεφθήκαμε από κοντά τα έργα που υλοποιούνται -έπειτα από τον μεσογειακό κυκλώνα του Ιανού- στον επαρχιακό δρόμο Φρίκες – Κιόνι και συνεχίζονται από την ΠΙΝ. 

Από την πρώτη στιγμή επέμεινα στην ανάγκη στήριξης της Ιθάκης, καθώς έχει πληγεί κατ’ επανάληψη από φυσικές καταστροφές και επιβάλλεται να ολοκληρωθούν τα αναγκαία – στρατηγικής σημασίας – έργα πρόληψης και αποκατάστασης.

Τέλος, κατά την παραμονή μου στην Ιθάκη συναντήθηκα με τον πρόεδρο της Τ.Ο της Νέας Δημοκρατίας στην Ιθάκη Τάσο Γριμποβιώτη και την Γραμματέα  Νότα Δούκα και συμφωνήσαμε να ενταθεί ακόμη περισσότερο η προσπάθεια μέχρι τις ευρωεκλογές για να βγει κυρίαρχη η Νέα Δημοκρατία μέσα από την κάλπη ισχυροποιώντας την πορεία της Ελλάδας προς την Ευρώπη.   

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης 

Advertismentspot_img
Advertismentspot_img
Advertismentspot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ