Στη Λευκάδα αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την την υπογραφή της σύμβασης του εμβληματικού έργου του αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

Newsroom

Τη Λευκάδα θα επισκεφτεί αύριο ο Προθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπογραφή της σύμβασης του εμβληματικού έργου του αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας, αρχικού προϋπολογισμού 141,7 εκατ. ευρώ.

Όπως προκύπτει από απάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή έχει κοινοποιηθεί στον Ανάδοχο, ήτοι στην ΤΕΡΝΑ, η απόφαση κατακύρωσης, καθώς και η πρόσκληση για υπογραφή της σύμβασης, η οποία προγραμματίζεται για αύριο Παρασκευή (5.7.2024), στη Λευκάδα.

Αυτό γιατί το υφιστάμενο δίκτυο μεταφοράς πόσιμου νερού από τις πηγές Αγίου Γεωργίου αδυνατεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των εξυπηρετούμενων περιοχών στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας. Κυρίως κατά τις περιόδους αιχμής (θέρος), διαπιστώνονται προβλήματα διαρροών λόγω διάβρωσης και παρατηρείται μη ορθολογική διανομή του διαθέσιμου νερού στους οικισμούς.

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΚΚΥΛΙΑ ΕΠΕ

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή νέου δικτύου μεταφοράς νερού 104 χιλιομέτρων, από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου Λούρου μέχρι τη Λευκάδα. Προβλέπεται η κάλυψη των αναγκών ύδρευσης οικισμών στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας. Θα εξυπηρετηθούν περισσότεροι από 150.000 κάτοικοι.

Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η κάλυψη των σημερινών και των μελλοντικών υδατικών αναγκών των εξυπηρετούμενων περιοχών και η μείωση της υπεράντλησης νερού από γεωτρήσεις, με αποτέλεσμα να βελτιωθούν τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά των υδατικών συστημάτων της περιοχής του έργου.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης είναι 40 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, εκ των οποίων 36 μήνες είναι για κατασκευαστικές εργασίες και 4 μήνες είναι η δοκιμαστική λειτουργία. Μετά τη βεβαίωση περαίωσης, τη λήξη, δηλαδή, της δοκιμαστικής περιόδου, ο ανάδοχος θα συντηρεί και θα λειτουργεί το έργο για 36 μήνες.

Το έργο είχε δημοπρατηθεί με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Συγκεκριμένα, με σχετικές αποφάσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, εγκρίθηκε η ένταξη και η δέσμευση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2024. Έχει εγκριθεί η κατακύρωσή του και έχει ολοκληρωθεί ο προ-συμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Έγινε Συνεδρίαση στις 20 Ιουνίου 2024, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, για ενημέρωση επί του έργου.

Advertismentspot_img
Advertismentspot_img
Advertismentspot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ