Γιώργος Καβαλλιεράτος-Καλούμε τους πάντες να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΄΄ΑΝΟΙΚΤΩΝΟΡΙΖΟΝΤΩΝ΄΄

Έγινε την Τρίτη 25 Μαΐου 2024 η ένατη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σάμης. Η παράταξη μας για μια ακόμη φορά έθεσε κατά την διαδικασία των ερωτήσεων προς την δημοτική αρχή  τα πιο σοβαρά θέματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας : 

• το θέμα του κλεισίματος  πολεοδομίας,

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΚΚΥΛΙΑ ΕΠΕ

• το θέμα της καθαριότητας των δημοτικών ενοτήτων,

• το θέμα της ύδρευσης με έμφαση στην περιοχή του Φισκάρδου

• το θέμα της λειτουργίας των σπηλαίων.

Οι απαντήσεις που πήραμε από τον Δήμαρχο δεν αντέχουν κριτικής και δυστυχώς μας καλλιεργούν την αντίληψη ότι η δημοτική αρχή δεν έχει αντιληφθεί την σοβαρότητα των παραπάνω θεμάτων και μεταφέρει την επίλυση τους στις καλένδες. Η μέθοδος της διολίσθησης που έχει επιλέξει η δημοτική αρχή για την λύση των προβλημάτων οδηγεί τον δήμο μας  σε αδιέξοδο. Εκτίμηση μας είναι ότι τα περιθώρια είναι πάρα πολύ στενά πλέον, και δεν υπάρχουν άλλες αντοχές από την κοινωνία. Καλούμε τους πάντες να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.  

 Στα λίγα σοβαρά θέματα του συμβουλίου η θέση μας παραμένει σταθερή. Για εμάς προτεραιότητα έχει η εδραίωση και η διατήρηση του Δήμου μας, δεν επιδιώκουμε μικροπολιτικά οφέλη. Με αυτό το γνώμονα ψηφίσαμε την δημιουργία αναπτυξιακού συνδέσμου σε συνεργασία με  τους δήμους Αργοστολίου και Ιθάκης, ένα «εργαλείο»που πιστεύουμε ότι με σωστή διαχείριση  μπορεί να δώσει τις λύσεις που είναι αναγκαίες στην κατάσταση που βρίσκεται ο δήμος μας εξαιτίας τηςέλλειψης προσωπικού.  Τονίσαμε βέβαια  τις επιφυλάξεις μας και δικαιολογήσαμε την ψήφο μας ως «αναγκαίο κακό» γιατί για εμάς βασική προϋπόθεση είναι η στελέχωση του Δήμου με μόνιμο προσωπικό, γεγονόςπου επισημάναμε και στην δημοτική αρχή,ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και η διεκδίκηση μας πρέπει να είναι διαρκής.

  Τέλος, στο θέμα της παραλίας του Μύρτου ξεκαθαρίσαμε σε όλους τους τόνους ότι είναιένα θεμελιώδες θέμα που αφορά  όλο το Νησί και ζητήσαμε η επίλυση των προβλημάτων που ανέκυψαν (με ευθύνη άραγε ποιου?) να γίνει κτήμα όλης της πολιτικής ηγεσίας του Νομού. Πρέπει  επιτέλους να πάρουν θέση όλοι για το τι παραλία θέλουμε. Πιστεύουμε ότι στην συγκύρια αυτή δεν ωφελούν περισσότεραλόγια, την κατάλληλη ώρα όμως θα ειπωθούν και θα γίνουν  αυτά που πρέπει. Καλούμε τους πάντες και ιδιαίτερα την δημοτική αρχή να μην εφησυχάζουν.  Οι καιροί ου μενετοί.  

Για τους ‘’ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ΄΄

                                                                        Ο επικεφαλής της παράταξης       

                                                                            Καβαλλιεράτος Γιώργος 

                                                                 Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σάμης

Advertismentspot_img
Advertismentspot_img
Advertismentspot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ