Ξεκινάω με μια μου φωτό έτους 1990,,Μαυροσκούφης τοτε,, και μιας και θέλει ο κυριος Μινετος να πάμε πίσω στο χρόνο,, επαναφέρω για αρχή μια παλαιά μου ανάρτηση με την μελέτη που εγινε όταν Πρώτο δημιουργήθηκε ο Δήμος Ελειού Πρόννων ,, με πρώτη Δημαρχεία Ανδρέα Ζαπάντη , και η οποία περιλάμβανε
4 ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΣΤΑΤΙΚΑ , 3 ΦΑΚΕΛΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ, ΚΑΙ 2 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ, ΣΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ!! ΕΤΟΙΜΕΣ ΠΙΑ ΠΡΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗ! , ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2000, 25 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ , ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ,, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ,, ΚΑΙ ΕΤΟΥΣ 2010, ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ . Ακολουθει αναλυτικη η τοτε αναρτηση στο βοηθητικο μου μπλοκ Προννοι Κεφαλονιας.
Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τέτοια ομοβροντία επικρίσεων. Ούτε περίμενα τέτοιο πιστολίδι,δηλωνει στο τελευταιο του αρθρο στον Ημερησιο ο Διονυσης Μινετος,
Αντιγραφω λοιπόν ,, και θα μπορουσα να του απαντησω σε πολλα του αρθρου αλλα θα επικεντρωθω στο θεμα επισκεψιμοτητας Ταφου τι εγραψε!!
” ποιος μου εγγυάται ότι αν αξιοποιηθεί ο Τάφος των Τζανάτων οι επισκέπτες δεν θα μεταβαίνουν εκεί για 1 ώρα, για να δουν τον αρχαιολογικό χώρο και μετά θα φεύγουν χωρίς να πλησιάζουν καν στον Πόρο; Αυτό δεν συμβαίνει πάνω κάτω στην περίπτωση του σπηλαίου της Μελισσάνης και του οικισμού του Καρβόμυλου;
Αν όμως συνδεθούν ο Θολωτός Τάφος των Τζανάτων με τον οικισμό του Πόρου μέσω ενός αξιοπρεπούς Μουσείου που θα βρίσκεται μέσα στον οικισμό του Πόρου (πιθανόν με ένα ενιαίο εισιτήριο), τη θέση του οποίου θα πρέπει να προβλέψουμε τώρα στο υπό κατάρτιση Πολεοδομικό Σχέδιο, τότε ίσως να έρθει ο κόσμος μέσα στον οικισμό και ίσως να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να γίνουν επιπρόσθετες οικονομικές δαπάνες, παραπάνω τζίρος. Χρειάζεται λοιπόν ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ του οικισμού και του αρχαιολογικού χώρου που βρίσκεται σε απόσταση εκτός σχεδίου. Ο συνδετικός κρίκος μπορεί να είναι ένα μουσείο ή κάτι άλλο που όμως πρέπει να χωροθετηθεί σήμερα στο Πολεοδομικό Σχέδιο.!!
Κάτω λοιπόν η αναρτηση με το σχέδιο μουσείου ετος 2000, που θα αξιοποιούσε κατα πολύ,και τα ευρύματα Δράκαινας, και τα Ενάλια του πανεπιστημίου Πατρών , και αίθουσα με τρισδιάστατη απεικόνιση που υπήρχε η ιδέα για το τουριστικό που ακόμα δεν έχουμε καταλήξει στο ποια θα είναι τελικά η χρήση του.
Στην θέση λοιπόν που τότε προτάθηκε ο χώρος διπλα στο κοινοτικού κατάστηματος ,, εξυπηρετει κατά πολύ για όλα, και με χώρο στάθμευσης, και κοντά και οπτικα στις ανασκαφικές δρασεις , και φυσικά θα ομορφύνει την είσοδο του χωριού μας ” Πολης ” μιας και μετά θα αναφερθώ και στην περιβόητη αναγκαία επέκταση σχεδίου Πόρου, και για τους λόγους που αυτό επιβάλλεται!